Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark (Medische Zorg en Sport)

DEN BOSCH –  “De laatste waarschuwing richting het betaald voetbal vandaag in het Algemeen Dagblad van minister Van Ark heeft de Nederlandse voetbalbranche (KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, clubs, supporters en alle betrokken partijen) zeer verrast”, laat FC Den Bosch maandag via de website weten. “Te meer omdat wij juist goede afspraken met de overheid hebben hoe we voetbal veilig en verantwoord in stadions kunnen organiseren.”

“Na de stille maanden, hebben we samen nu al meer dan 100 wedstrijden succesvol georganiseerd. Uit de evaluaties van politie, auditteam Voetbal en Veiligheid en de gemeentes, over de eerste oefenwedstrijden en twee speelrondes van de eredivisie, blijken dat supporters zich heel goed aan de regels houden. We zijn drie, vier maanden bezig geweest om afspraken te maken met alle partijen en hebben gedegen protocollen vormgegeven. Uit de eerste evaluatie blijkt dat het overal echt heel goed in onze stadions gaat. Er zijn enkele verbeterpunten, maar daar wordt dan ook grondig op geëvalueerd samen met gemeente, politie en betrokken club om bij een volgende wedstrijd op te kunnen handelen. We hebben twee incidenten gezien op 100 wedstrijden, waarvan één incident buiten het stadion was en daarmee niet gelieerd was aan de protocollen, handhaving en maatregelen die gelden in de stadions.”

Lees verder bij FC Den Bosch

| Aangepast: 28 september 2020 - 13:41
Delen:
Deel Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark (Medische Zorg en Sport) naar Google+