Bekeravontuur FC Den Bosch eindigt in Venlo

DEN BOSCH – Een stunt voor FC Den Bosch behoorde lange tijd tot de mogelijkheden in Venlo. De ploeg van trainer Erik van der Ven ging bij rust brutaal aan de leiding bij Eredivisionist VVV-Venlo, maar kwam in de tweede helft net tekort om een ronde verder te bekeren. De thuisploeg trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 4-2.

Vlak voor rust nam Den Bosch knap de leiding in De Koel. Romano Postema profiteerde van een fout van keeper Van Crooij en kon simpel zijn elftal op voorsprong schieten. Een eerste helft waarin beide teams weinig tot geen noemenswaardige mogelijkheden wisten te creëren. VVV had het meest de bal, Den Bosch hield vrij gemakkelijk stand.

In de tweede helft trapte de thuisploeg het gaspedaal wat harder in. Binnen het kwartier kwamen de Venlonaren op gelijke hoogte door een doelpunt van de Griek Giorgos Giakoumakis. Nog geen twee minuten later schoot de net ingevallen spits Jafar Arias met zijn eerste balcontact zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Den Bosch probeerde daarna op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Helaas kreeg het zo’n twintig minuten voor tijd de deksel op haar neus. Declan Lambert veroorzaakte een strafschop en zag die onberispelijk worden verzilverd door opnieuw Giakoumakis. Toch deed Den Bosch nog wat terug. Opnieuw was het Romano Postema die zijn naam voor een tweede maal op het wedstrijdformulier schoot (3-2). Het gaf de Bosschenaren hoop en vertrouwen, wat tot enkele kleine mogelijkheden leidde, maar in de tegenaanval gooide VVV-Venlo de wedstrijd alsnog in het slot. Rechtsachter Tobias Pachonik combineerde zich door de Bossche defensie en tekende voor de 4-2 eindstand.

Bovenstaand verslag verscheen eerst op FC Den Bosch.nl.

| Aangepast: 27 oktober 2020 - 22:53
Delen:
Deel Bekeravontuur FC Den Bosch eindigt in Venlo naar Google+