Geschiedenis schrijvend FC Den Bosch met punt weg uit Limburg

Den Bosch Nieuws

Met een basiself, waarvan de gemiddelde leeftijd bleef steken op slechts eenentwintig jaar, en zonder maar liefst elf afwezigen begon FC Den Bosch aan het tiende competitieduel in Kerkrade. Tegenstander Roda JC was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar stuitte constant op een goed georganiseerd Bosch elftal. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0.

Het piepjonge FC Den Bosch, met voor het eerst de gebroeders Declan en Ryan Lambert samen aan de aftrap, knokte voor elke meter en zag toe hoe in de beginfase de thuisploeg uit een vrije trap de eerste mogelijkheid via oud-FC’er Niek Vossebelt kreeg. Enkele minuten later kregen de Limburgers opnieuw een aardige kans. Spits Fabian Serrarens kopte een voorzet van de zijkant ruim naast het doel van Konrad Sikking. De keeper, die na zijn officiële debuut tegen VVV-Venlo dit keer zijn competitiedebuut mocht maken, zou later in de tweede helft een hoofdrol voor zich opeisen. Lieten de mannen van trainer Erik van der Ven dan helemaal niet van zich horen in aanvallend opzicht? Tot twee keer toe verscheen men voor het doel van keeper Santos. Beide keren was het Ryan Trotman die zonder succes een poging ondernam om de doelman van Roda JC te verschalken.

Ook na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld: Roda JC probeerde het spel te maken, FC Den Bosch loerde op een gevaarlijke uitval. Die kwam er dan ook een klein kwartier na de thee via opnieuw Trotman. De aanvaller zag zijn inzet prima worden gekeerd door keeper Miguel Santos. Het zou een spaarzaam moment van opwinding betekenen in de tweede helft. De thuisploeg had moeite met de knokmentaliteit van de Bosschenaren. Toch kreeg Roda JC alsnog de mogelijkheid om met de winst aan de haal te gaan. Een kwartier voor tijd mocht Patrick Pflücke vrij aanleggen van rand zestienmetergebied, maar doelman Konrad Sikking stond fantastisch zijn mannetje en redde daarmee verdienstelijk een punt voor zijn ploeg.

Een flinke smet op de avond was het uitvallen van Mats Deijl vlak voor tijd. De verdediger verstapte zich en moest voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. Over de ernst van zijn blessure is nog niets bekend.

Het bericht Geschiedenis schrijvend FC Den Bosch met punt weg uit Limburg verscheen eerst op FC Den Bosch.

| Aangepast: 1 november 2020 - 01:38
Delen:
Deel Geschiedenis schrijvend FC Den Bosch met punt weg uit Limburg naar Google+