Afvalstoffendienst start weer met inzameling afval

Vanaf vrijdag 16 februari haalt de Afvalstoffendienst weer afval op. Zowel bij inwoners uit de gemeente ’s-Hertogenbosch maar ook in Heusden, Oisterwijk en Vught. De juiste inzameldagen vindt u op de Afvalkalender en in de Afvalstoffendienst app. Nieuwe routes Vanaf vrijdag 16 februari rijden we ook onze nieuwe routes. Het kan zo zijn dat wij op een andere dag uw afval op komen halen, dan u van ons gewend bent. Of op een ander tijdstip op de dag. Zet uw afval op de inzameldag daarom voor 7.00 uur aan straat. Aanbieden van restafval Inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch en Vught mochten, als hun grijze container vol was, het restafval éénmalig in de groene container doen. Houd bij het aanbieden van de containers, de data uit de afvalkalender aan. Dus mag uw grijze container naar buiten? Zet deze dan aan de straat. Is uw groene container aan de beurt? Dan mag u deze éénmalig aanbieden met restafval erin. Ook al het bedrijfsmatige afval zamelen we vanaf deze datum weer in. En kunnen inwoners hun grofvuil, snoeihout en elektrische apparaten weer laten ophalen. Wethouder Ralph Geers: “Het stilleggen van de afvalinzameling was een ingrijpend besluit. Voor onze inwoners, bedrijven en gemeenten voor wie we werken. Gelukkig starten we a.s. vrijdag weer met de inzameling. We danken iedereen voor het begrip en medewerking”. Achtergrond Sinds maandag 5 februari haalde de Afvalstoffendienst een groot deel van het afval niet op. Dit omdat op last van de Nederlandse Arbeidsinspectie de werkzaamheden in de overslaghal van de Afvalstoffendienst van de gemeente ’s-Hertogenbosch waren stilgelegd. Hierdoor was het niet mogelijk afval in te zamelen omdat onze vrachtwagens het afval niet kwijt konden in de overslaghal. Samen met de Arbeidsinspectie bekijken we welke maatregelen nodig zijn om de overslag weer open te krijgen. Toch kunnen we nu wel al starten met de inzameling. Het afval brengen we tijdelijk naar andere overslaglocaties in de regio. Vragen en antwoorden Heeft u vragen over het opstarten van de afvalinzameling? Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen op de website van de Afvalstoffendienst.

Bovenstaande tekst is overgenomen uit de nieuwsfeed van de Gemeente Den Bosch

Lees verder bij Gemeente Den Bosch

| Aangepast: 14 februari 2024 - 10:33
Delen:
Deel Afvalstoffendienst start weer met inzameling afval naar Google+