Tijdelijk extra plek voor allerlei kleine initiatieven

Voor allerlei maatschappelijke, creatieve en culturele functies komt tijdelijk extra ruimte in ’s-Hertogenbosch. Denk hierbij aan een ontmoetingsplek, werkplekken, een huisarts of fysiotherapeut of initiatieven vanuit buurtbewoners. Het gaat om het hoofdgebouw van het voormalige complex van Weener XL. Dat staat op dit moment leeg. Het gaat om anderhalf jaar tot maximaal 1 januari 2026. Dat is het moment waarop de bouw van woonwijk Orthen – d’n Herp start. Wethouder Mike van der Geld: “Ik vind het belangrijk dat we voor iedereen, van groot tot klein, een plek kunnen hebben om te maken, te ontmoeten en te creëren. Juist de verscheidenheid aan functies maakt dat een plek leeft en mensen er graag komen. Ik zie ook dat het soms lastig is om zo’n plek te vinden in onze gemeente als je bijvoorbeeld kleinere ondernemer of creatieve maker bent, of een mooi initiatief hebt. Dit leegstaande pand biedt volop mogelijkheden om tijdelijk ruimte te maken. Ik ben dan ook blij dat we deze kans kunnen verzilveren.” Woonwijk Orthen – d’n Herp Op het oude Weener XL terrein komt een nieuwe woonbuurt met verschillende soorten woningen. De nadruk ligt daarbij op betaalbaarheid en leefbaarheid. In totaal gaat het om 470 tot 480 appartementen. Met daaromheen veel groen en water. Hiermee moet het een mooie toevoeging worden aan de wijk Orthen. De tijdelijke invulling van het hoofdgebouw van het oude Weener XL complex zorgt dat het gebied levendig blijft en zet de nieuwe woonwijk Orthen – d’n Herp alvast op de kaart. Besluit gemeenteraad De gemeenteraad neemt op 2 april aanstaande een besluit over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om het hoofdgebouw van het voormalige Weener XL complex in tijdelijk gebruik te geven. Als de gemeenteraad het voorstel overneemt, dan start een aanbestedingsprocedure voor een organisatie die het hoofdgebouw gaat beheren en zorgt voor de invulling. Het is de bedoeling dat rond de zomer de eerste tijdelijke gebruikers hun intrek kunnen nemen. Meer informatie Bij vragen of interesse, neem contact op via het digitaal contactformulier.

Bovenstaande tekst is overgenomen uit de nieuwsfeed van de Gemeente Den Bosch

Lees verder bij Gemeente Den Bosch

| Aangepast: 7 maart 2024 - 17:00
Delen:
Deel Tijdelijk extra plek voor allerlei kleine initiatieven naar Google+